Home / Over Play-in

Welkom bij Play-in, het grootste indoor familiecentrum van Nederland!

Voor de hele familie is er iets leuks te beleven. En dat op een oppervlakte van maar liefst 6000m²! Daag jezelf uit op de spectaculaire trampolines bij Jump-in of op de spannende klimwanden van Climb-in. Bij Kids-in genieten kinderen uren in de bijzondere speeltuin met een onderwater thema. Tickets zijn verkrijgbaar per onderdeel, maar er zijn ook combinatietickets.

Ouders, verzorgers doen gezellig mee, of nemen plaats in één van de twee horecapunten. Hier staan kwaliteit en service voorop. We hebben voor u lekkere kwaliteitskoffie en een keur aan zowel gezonde als fastfood gerechten geselecteerd. Ondertussen heeft u een spectaculair uitzicht op de activiteiten.
Voor kinderfeestjes kunt u kiezen uit diverse combinatie-arrangementen en heeft u de mogelijkheid een echte VIP-Partyroom te reserveren.

Even voorstellen 

We willen onze gasten laten graag kennis laten maken met de gezichten achter Play-in. Heb jij nou suggesties van welk gezicht je meer wilt weten? Of van welke functie? Laat het ons weten.

Even voorstellen 2

In dit korte artikel kijken we naar Michelle.  Michelle is altijd herkenbaar aan haar vrolijke haarkleur en staat vaak in de keuken.

Michelle reist nu nog vanuit woonplaats Wijk bij Duurstede naar Utrecht, maar ze wilt uiteindelijk centrum van Utrecht verhuizen. Ze is ontzettend creatief: “Ik hou van tekenen en je kunt mij altijd wakker maken voor een mooie tatoeage. Verder reis ik graag en ben ik ook altijd wel in voor een feestje – maar op het werk ben ik dan wel weer altijd helemaal fit en bij de les.”

Michelle kwam door een tip van een vriendin terecht bij Play-in terecht. Daar zijn zowel Play-in als Michelle erg blij mee. “Ik vind het een gezellig team en we vinden het ook leuk om samen dingen te ondernemen. Het enige nadeel is soms de stress bij extreme drukte, maar dat hoort er bij. Ik wil ook leren en zou uiteindelijk best willen doorgroeien naar een leidinggevende functie. Overigens weet ik mijn ‘ontgroening’ nog: een sessie in mascotte Okkie. Dit is standaard voor het alle nieuwe personeel.”

Iedereen die Michelle heeft gespot, zal herkennen dat ze vaak voorop gaat en keihard werkt. Michelle; “Hard werken doe ik sowieso. Een praatje kan, mits er echt tijd voor is. Ik ben ook nooit te beroerd om extra of langer te werken.”Even voorstellen 1

De komende tijd willen we graag onze gasten laten kennismaken met directie en medewerkers van Play-in. In dit artikel leer je een deel van de directie kennen.

Op maandag nog in een tropisch oord, op dinsdag een langeafstandsvlucht en zorgen voor de veiligheid en het comfort van passagiers (en leiding geven aan collega’s), woensdag een drukke middag in Play-in in goede banen leiden. Margot Jansen, geboren in 1967 in Limburg en Senior Pursus bij KLM, reist wat af. Ze vormt samen met voormalig Amsterdamse horecaondernemer Frans Jansen (1965), de helft van de vierkoppige directie. De andere helft van de directie bestaat uit de jongste zus van Margot en haar echtgenoot. Play-in is wat dat betreft dus echt een familiebedrijf. Wij van communicatie gaan er eens goed voor zitten en vragen ze hemden van het lijf.

Het beginnen van een grote onderneming als Play-in, is niet niks. Margot over het besluit om dit avontuur aan te gaan: “Omdat ik parttime vlieg bij KLM en onze drie zonen (de oudste woont bijvoorbeeld in Colombia) groter werden kreeg ik steeds meer vrije tijd. Ik heb overwogen een studie en/of andere baan ernaast te gaan doen en toen kwam dit op ons pad. Heel iets anders dan het vliegen, maar er zijn ook veel overeenkomsten. Het omgaan met mensen, een dienstverlenend beroep, geen negen tot vijf baan, altijd in beweging, flexibel zijn en natuurlijk leiding geven aan een team. Met KLM heb ik een wereldbaan. Een baan die ik nooit zou opgeven. Beide functies combineren maakt het voor mij extra mooi.” 

Frans zijn beweegredenen waren van een andere orde. Als horecaondernemer en manager heeft hij 21 jaar zijn energie gestoken in een populaire onderneming bij het Leidseplein in Amsterdam. “Ik was na 21 jaar horeca in de nachtelijke uren wel klaar met s ‘nachts werken. Ik ben dus op zoek gegaan naar een uitdagende onderneming die overdag draait. Leisure heeft veel overeenkomsten met horeca en sprak mij gelijk aan. Ook het sportieve aspect waar ik oorspronkelijk voor ben opgeleid, vind ik heel leuk om te doen.” Frans komt uit Uithoorn en heeft na zijn VWO de opleiding Lichamelijke Opvoeding afgerond in Amsterdam. Tevens speelde hij voor bijvoorbeeld Ajax, Telstar en Haarlem. Actief bezig zijn en sporten, het zit bij beiden in het bloed en is een goede match met Play-in. Voetbal fitness, golf en skiën… Frans gebruikt de spaarzame vrije tijd graag voor activiteiten. Margot kan je op een blokje om sturen, aangezien ze van wandelen houdt. Waarschijnlijk een onderwerp waar in huiselijke kring af en toe een grapje over is gemaakt: als KLM Senior Purser zijnde heeft ze hoogtevrees. “Of beter gezegd, had, want om niet jarenlang geplaag van mijn zoons aan te hoeven horen, heb ik mezelf gedwongen alle obstakels in Climb-in tot de top te doen.”

Play-in opende in het voorjaar van 2018 in fases. Hoe beleefde ze het afgelopen jaar? Of eigenlijk jaren, want voor de directie begon alles al een paar jaar geleden en dus ook ruim voor de bouw. Frans: “Na het ingaan van het huurcontract vorig jaar februari ben ik tijdens de opbouw vrijwel elke dag aanwezig geweest om alles te begeleiden. Na opening werd dat niet minder, maar zie je eindelijk het resultaat van al het voorbereidende werk. Dit geeft enorm veel voldoening. Het omgaan met gasten en het plezier wat veel van hen beleven is een grote drijfveer om dit werk te doen. Ik ben niet iemand om op kantoor te werken, juiste het omgaan met mensen vind ik erg leuk.” Margot vult hem aan: “het was een behoorlijk zwaar jaar. Er komt als je zo’n groot bedrijf begint inderdaad heel wat op je af. Een heleboel dingen waar we van te voren nooit over na hadden gedacht. Dat was ook wel weer heel erg leuk en uitdagend. Elke dag leren we weer bij. In het begin ben je voornamelijk bezig om de grote lijnen neer te zetten. Nu gaan we steeds meer de details invullen. Dit ook door tips en adviezen die we van gasten krijgen.”

Het kan altijd beter, dus ook als directie zijnde ben je altijd in ontwikkeling. Wat is nou eigenlijk Margot haar grootste leerpunt geweest? “Het leren loslaten. Door dat niet te doen ben ik in de eerste maanden behoorlijk afgevallen en had er stress van. Nu durf ik er meer op te vertrouwen dat er ook andere mensen zijn die dingen op zich nemen en regelen dat alles loopt.” Ook als Play-in kan het altijd nog beter, volgens Frans: “Verbeterpunten zijn er nog meer dan genoeg. Je kunt nog zoveel van tevoren proberen te regelen, in de praktijk blijkt het toch vaak net even anders. We krijgen gelukkig veel feedback van gasten, zowel op zaken die ze goed vinden als op zaken die ze graag anders zouden willen zien. Aan ons om dit te blijven verbeteren.” 

Wat viel mee en wat viel tegen? Na een paar drukke vakanties is het tijd om daar eens op terug te blikken. Het antwoord is snel en bijna in koor: “Wat tegenviel was de ongelofelijke hoeveelheid werk die het bedrijf met zich meebrengt. En daardoor ons gezin, familie en vrienden die er afgelopen jaar echt bij ingeschoten zijn. Dat gaat hopelijk het komende jaar verbeteren.”

“Daar staat tegenover dat we veel voldoening uit het werk halen. Het is clichématig, maar de blije gezichten en gasten die blij zijn met het product dat we hebben neergezet. Enthousiaste reacties zijn echt brandstof voor ons en het hele team. Een passagier die bedankt voor een fijne vlucht, een volwassene die voor het eerst in tien jaar een salto weet te maken of een kind dat de Climb-in overwint… of ik nou hier ben of in de lucht, dat zijn de dingen die een boost geven,” aldus Margot.